Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فیلترشکن یا پروکسی ممکن است صریحاً برای ضربه زدن به شما طراحی شده باشد!

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگرچه استفاده از فیلترشکن در طول ۱۰ سال گذشته به دلیل مسدود شدن برخی از وب‌سایت‌ها در بین برخی کاربران اینترنت وجود داشت، اما در چند سال اخیر و با فیلتر شدن پیام‌رسان خارجی تلگرام، افرادی که تا پیش از آن از فیلترشکن استفاده نمی‌کردند هم به این گروه پیوستند، تا جایی که این موضوع نگرانی‌ها را از بابت تهدیدات ناشی از استفاده از فیلترشکن‌ها را افزایش داد و در نتیجه آن دسترسی به دیگر سایت‌های غیرمجاز غیر از تلگرام و مهم‌تر از آن، راهیابی بدافزارهای مختلف و قرار گرفتن در معرض درگاه‌های جعلی و دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران توسط سودجویان و کلاهبرداران با نصب فیلترشکن‌ها به یک هشدار جدی تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌توان منکر شد که فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها سد فیلترینگ را قابل نفوذ می‌کنند، اما در مقابل، مسائل امنیتی فراگیر شدن این اپلیکیشن‌ها مطرح می‌شود. کاربران برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی چون تلگرام و توییتر ، بدون هیچ گونه آگاهی اقدام به دانلود و نصب اپلیکیشن‌هایی می‌کنند که بیشتر از اینکه فیلترشکن باشند، با هدف سوءاستفاده و دسترسی به اطلاعات و واردن کردن انواع بدافزار به گوشی افراد طراحی شده‌اند و می توانند احتمال خطرات جدی چون کلاهبرداری های اینترنتی و قرار گرفتن در معرض درگاه های جعلی و فیشینگ را افزایش دهد.

نحوه کار ساختار فیلترشکن یا vpn 

به طور کلی استفاده از کلمه (فیلتر شکن) اشتباه است و اصلا فیلتر شکن برای رفع محدودیت‌های اینترنت ساخته نشده است. بلکه با گذشت زمان و ایجاد محدودیت‌ها از آن با نام فیلتر شکن و برای رفع محدودیت‌های اینترنت استفاده شد. VPN‌ها در واقع سرویس‌های Tunneling هستند که از پروتکل‌هایی همانند L۲TP/IPSec برای ایجاد یک کانال امن در بستر اینترنت استفاده می‌کنند.

همانطور که می‌دانید شبکه اینترنت به کلیه کشور‌ها و شهر‌های دنیا متصل است و بیش از سه میلیارد کاربر در سراسر دنیا از اینترنت استفاده می‌کنند. پس نا امن بودن اینترنت یک امر اجتناب ناپذیر تلقی می‌شود. چرا که هر فردی با اندکی دانش در زمینه تست نفوذ می‌تواند به سادگی شروع به Analyze نمودن شبکه کند و اطلاعات کاربران را به تاراج برد. اینجاست که کمپانی‌ها و شرکت‌ها برای ایجاد ارتباط با دیگر شعبه‌ها خود نیاز به یک ارتباط امن پیدا می‌کنند. تا امنیت اطلاعات محرمانه خود را حفظ کنند. پس نیاز به یک سرویس همانند VPN است. همان که از آن به عنوان فیلتر شکن VPN یاد می‌شود.

یعنی سایت‌های که سرویس VPN را برای رفع فیلترینگ می‌فروشند ابتدا شما را با یک کانال از پروتکل‌های  (PPTP – L۲TP/IPSec) به سرور‌های خود متصل می‌کنند سپس از آنجا شما را به شبکه داخلی خود که اینترنت است، متصل می‌کنند. به همین صورت کلیه محدودیت‌های اعمال شده توسط ISP‌ها دور زده می‌شود. چرا که حالا دیگر از کشور دیگری به اینترنت متصل شده‌اید.

سرویس Proxy چیست و چگونه عمل میکند؟

فیلتر شکن‌ها انواع مختلفی دارند و سرویس VPN فقط یکی از آن‌ها است. کار Proxy هم تقریبا همانند VPN است. در اصل از سرویس Proxy برای مخفی ماندن کاربران شبکه داخلی از متجاوزان شبکه خارجی (اینترنت) استفاده می‌شود، نه برای رفع فیلترینگ بلکه برای افزایش امنیت کاربران شبکه داخلی، هنگامی که از سرویس‌های Proxy استفاده می‌کنید ابتدا داده‌ها Encapsulate شده و به Proxy Server متصل می‌شود. سپس از کارت شبکه دیگر Proxy Server به اینترنت متصل می‌شود؛ که باعث می‌شود کلیه محدودیت‌های اعمال شده توسط ISP‌ها دور زده شود. معمولا اکثر سرویس‌های رایگان فیلتر شکن همان Proxy است.

خطرات  استفاده از پروکسی و فیلترشکن

همانطور که در قسمت های قبل مطرح شد هنگامی که از یک فیلتر شکن مثل Proxy یا VPN استفاده می‌کنید، ابتدا به سرو همان سرویس متصل شده، پس کلیه اطلاعاتی که رد و بدل می‌شود توسط آن سرور قابل رویت است. از این رو در این قسمت مختصرا به چند مورد از مضرات و خطرات احتمالی استفاده از پروکسی ها و فیلترشکن‌ها می‌پردازیم :

سرقت اطلاعات شخصی توسط فیلترشکن ها

تمام اطلاعات شخصی شما از بین سرویس‌دهنده پروکسی و فیلترشکن می‌گذرد و صاحب آن پروکسی یا فیلترشکن می‌تواند هر چیزی را که او می‌خواهد از اطلاعات شما رصد کند؛ بنابراین حساب ایمیل شما، بانک و جزئیات کارت‌های اعتباری، همه ممکن است به سرقت رود. اگر شما از یک سرور پروکسی شناخت کافی ندارید، که در اغلب موارد این گونه است، به هیچ عنوان از پروکسی و فیلترشکن برای تراکنش بانکی استفاده نکنید.

کلاه برداری یا فیشینگ

یک فیلترشکن یا پروکسی ممکن است صریحاً برای ضربه زدن به شما طراحی شده باشد! برخی از آن‌ها زمانی که به سایت ایمیل یا بانکی خود وارد می‌شوید، نسخه جعلی سایت را به شما نشان می‌دهند. سپس شما را ترغیب می‌کنند که اطلاعات ورودتان را وارد کنید و پس از آن به دلیل این که آن سایت اصلی نیست، به شما اخطاری مبنی بر کار کردن سایت می‌دهند، مثلاً ممکن است به شما بگویند که فعلاً دسترسی به سرویس دهنده مقدور نیست. در حالی که آن سایت، سایت اصلی مورد نظر شما نیست و اطلاعات را به صاحب فیلترشکن می‌فرستد.

ورود ویروس و جاسوس افزار به رایانه

بسیاری از پروکسی‌ها به شما تعداد زیادی پنجره خودبازشوی تبلیغاتی نشان می‌دهند و همچنین سعی می‌کنند که برنامه‌های خرابکارانه را روی رایانه شما نصب کنند. این برنامه‌ها برای بررسی و رصد رویه مرور صفحات وب و حتی اطلاعات شخصی شما نصب می‌شوند.

برخی از IP‌های سرویس‌های پروکسی در وبسایت‌های خاص توقیف هستند؛ بنابراین شما قادر به دسترسی به این گونه سایت‌ها با استفاده از پروکسی نیستید. هرچند این یک خطر بالقوه نیست.

بسیاری از پروکسی‌ها نشانی IP اصلی شما را نشان می‌دهند. فکر نکنید که نشانی شما از وب سایت‌هایی که بازدید می‌کنید پنهان مانده است. به ندرت پروکسی‌ها به شما گمنامی کامل را می‌دهند.

منبع : باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: سرقت داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۹۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلانشهرهای کشور گفت: سرویس استعلام ملک از سازمان ثبت اسناد کشور به صورت پایلوت در اختیار شهرداری‌های قم و تبریز قرار گرفته و به زودی در کلانشهرهای راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، سی‌امین نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند مجمع شهرداران کلانشهرها امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ به صورت مجازی برگزار شد.

در این نشست که به ریاست یاسر اسدپور رئیس و امیر بیات دبیر کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند و رؤسای فناوری اطلاعات ۲۰ کلانشهر کشور تشکیل یافته بود، مباحث مرتبط با موضوع توسعه پروژه‌های فیبرنوری (جهت ارائه اینترنت پرسرعت به منازل و کسب‌وکارها) و همچنین ایجاد ارتباط سیستمی بین سامانه‌های شهرسازی شهرداری‌ها و سازمان ثبت اسناد کشور بررسی شد.

اسدپور در این جلسه ضمن اشاره به اهمیت توسعه فیبرنوری و کمک شهرداری‌ها برای پیشرفت و توسعه شبکه‌های فیبرنوری در کشور و به ویژه کلانشهرها اظهار کرد: کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند و مدیران فاوای کلانشهرها وظیفه سنگینی در راستای این پروژه دارند.

وی در این راستا افزود: از یک سو باید تلاش داشته باشند که شرایط را برای اجرای پرشتاب این پروژه فراهم سازند و از یک طرف نیز باید سعی کنند در اجرای پروژه ملی فیبرنوری، شهروندان کمتر به زحمت بیافتند.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند مجمع شهرداران کلانشهرها گفت: در اجرای پروژه فیبرنوری همچنین منافع شهرداری و شهروندان به صورت دوسویه لحاظ شود.

اسدپور با اشاره به دعوت از معاون فناوری اطلاعات و خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد کشور به نشست بیست‌وهفتم کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند تصریح کرد: با همکاری و مساعدت ایشان و پیگیری‌های لازم از سوی کمیسیون و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری قم سرویس استعلام ملک از سوی سازمان ثبت اسناد در اختیار کلانشهرها قرار گرفت.

وی ادامه داد: این سرویس به صورت پایلوت در اختیار شهرداری‌های قم و تبریز قرار گرفته است و به زودی در اختیار تمامی کلانشهرهای کشور قرار خواهد گرفت.

اسدپور یادآور شد: سرویس استعلام ملک می‌تواند به شهرداری‌ها در فرآیند صدور پروانه الکترونیکی و به‌روزرسانی دیتابیس و اطلاعات مالکین کمک فراوانی کرده و در راستای تکریم ارباب رجوع و شهروندان گام مثبتی برداشته شود.

در این ادامه این نشست آنلاین هریک از رؤسای سازمان‌های فناوری اطلاعات کلانشهرها گزارشی از میزان پیشرفت پروژه فیبرنوری در شهرهای خود ارائه و همچنین ایرادات و کاستی‌های آن را تشریح کردند که ریاست کمیسیون وعده پیگیری موارد مطرح شده را از مجمع کلانشهرها و سازمان تنظیم مقررات رادیویی را داد تا با برطرف کردن موانع پیشرفت پروژه در کمترین مدت ممکن با سرعت و شتاب بیشتری ادامه یابد.

در پایان این نشست سه ساعته حجازی ریاست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم نیز طی سخنانی به مزایای سامانه ارتباط سیستمی شهرداری با ثبت اسناد کشور اشاره کرد و ریاست کمیسیون نیز از پیگیری و جدیت ریاست فاوای قم قدردانی خود را ابراز کرد.

کد خبر 750171

دیگر خبرها

  • دانشجوی آمریکایی سارق در فرودگاه مهرآباد به دام افتاد/ عکس
  • دانشجوی آمریکایی سارق در رودگاه مهرآباد به دام افتاد/ عکس
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  • آلمان روسیه را به حمله سایبری به حزب صدر اعظم متهم کرد
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • دستگیری سارق طلا از بانوان کهنسال در فلاورجان
  • حرف‌های سریع‌ترین سارق خودرو ایران
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • آخرین وضعیت سرعت و قطعی اینترنت در اپراتورهای مختلف